ここ数ヶ月、本当に体調が悪くて、いつも、いくら寝ても、疲れていました。
Then I remembered my doctor told me last summer that my white blood cell count has dropped suddenly for some reason. I haven't had any medical check ups since then, so i tried one last week.
去年の夏に「白血球が激減しているよ」とお医者さんに言われていたのを思い出して、アメリカでも検査してもらうことにしました。
The doctor here told me that I should have blood test to see the WBC and also, Vitamin D count.
The result was amazingly bad, for my WBC stayed very low as before, and vitamin D count was way too low. The doctor said "I've never seen such result for a long time," and told me to take the vitamin D tablets as soon as possible.
やっぱりこっちのお医者さんにも、白血球の数は少ないままだと言われたし、それよりも、ビタミンDが少なすぎるといわれました。こんな数値は、最近では見たことが無いわよ!と言われるほどに低かったようです。
I am taking vitamin D capsules weekly. I was told that it will take at least 8 weeks to recover from this situation...
と、いうことで、ビタミンDの錠剤を毎週飲むはめになったのですが、最低でも8週間は治療にかかるようです。
So, my question is, why I am experiencing vitamin D deficiency disease now?
The answer was very easy to answer when I listed up the food I am eating now in the States.I don't eat fish, which have a great amount of vitamin D.
ここで疑問に思ったのが、何故ビタミンDの数値がこんなに低かったのか?です。
答えは、ビタミンDが豊富な、魚を食べないから。
I eat fish at least 3 times a week in Japan, and whenever I go to restaurants here, I eat fish here too.
I lived with housemates who were Americans and I did not cook fish at all. Now, I am NOT complaining about that rule I made by myself. It really SMELLS when you cook fish at your house, and I just did not want that when I live with foreigners.
日本では、週に3回は魚を食べるし、こちらのレストランでは、魚料理が基本です。
でも、家では食べませんでした。こちらでは、去年の秋まで同居人が居て、2人共アメリカ人でしたので。そのため、一度も魚を買ったことも、調理したこともありません。ただ、これは彼女たちのせいではないし、自分で決めたことです。魚を焼くと、本当に家中すごい臭いがするので、外国人と住んでいる場合、とてもじゃないけど出来ないです。
Now I live alone, so I started eating fish this week! I bought some fillet of rainbow trout and flounder.
でも!今はひとり暮しなので、今週から魚を食べるよになりました!ニジマスと、カレイの切り身を買ってきました。
I sauteed a trout tonight. It was delicious! |
Tomato soup with onion and bean-starch noodles. (トマトの春雨スープ) |
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